Σύντομο Βιογραφικό

Ο Στρατάκης Ιωάννης γεννήθηκε το 1974 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έλαβε το Πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1997, το Mεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) του στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μ. Βρετανίας το 1998 και το Διδακτορικό του Δίπλωμα στην Ιατρική Φυσική από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2007.

Διετέλεσε ερευνητής ΠΔ407 για 4 έτη στον Τομέα Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διδάσκων του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής στους 1ετείς φοιτητές Ιατρικής.

Διετέλεσε εργαστηριακός συνεργάτης και Διδάσκων του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης από το 2003 έως το 2010 στα εργαστηριακά μαθήματα της Τηλειατρικής και Ψηφιακής Σχεδίασης.

Ως ιδιώτης ακτινοφυσικός έως το 2017, διετέλεσε Υπεύθυνος Ακτινοπροστασίας του Γεν. Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λασιθίου και έχει εκπονήσει εκατοντάδες ελέγχους ασφαλούς λειτουργίας και μελέτες ακτινοπροστασίας σε δημόσια, ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατρεία.

Είναι μέλος του Eυρωπαϊκού Οργανισμού European Congress of Radiology (ECR) και της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ).

Από το 2003 μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης , σε θέματα ακτινοδιάγνωσης και δοσιμετρίας με υπολογιστικές τεχνικές Monte Carlo.

Από το 2017 είναι επί συμβάσει ακτινοφυσικός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας, σε θέματα τηλεθεραπείας και σχεδιασμού σύγχρονων πλάνων σύγχρονης ακτινοθεραπείας (3D-CRT, ΙΜRT, VMAT) και ποιοτικού ελέγχου (QA, patient-specific QA) γραμμικού επιταχυντή.

Έχει επίσης συμμετάσχει ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα AΡΙΣΤΕΙΑ (CONCERT Project) και HORIZON 2020 (MEDIRAD project).

Είναι συγγραφέας και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές και συντελεστές απήχησης με πάνω από 200 ετερο-αναφορές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με πάνω από 20 επιστημονικές παρουσιάσεις, ομιλίες και ανακοινώσεις.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Δοσιμετρία ασθενών (ενηλίκων & παίδων) με υπολογιστικές τεχνικές Monte Carlo και εφαρμογή τους σε ακτινοδιαγνωστικές & ακτινοσκοπικά καθοδηγούμενες πράξεις για :
1.Ποσοτικοποίηση κινδύνων που απορρέουν από ιατρικές πράξεις και βασίζονται στη χρήση ιοντιζουσών ακτινοβολιών .
2. Βελτιστοποίηση ακτινοδιαγνωστικών πράξεων σχετικά με τη δόση ακτινοβολίας και την ποιότητα της διαγνωστικής εικόνας.

My Bibliography